جلوگیری از بخار گرفتن شیشه خودرو

ساخت وبلاگ

جلوگیری از بخار گرفتن شیشه خودرو، احتمالا برای شما هم پیش آمده است که در هوای سرد یا هنگام بارش برف و باران، دچار مشکل بخار گرفتگی شیشه های خودرو شده باشید. و تلاش کرده اید که این مشکل را برطرف کنید. برای اینکه راههای اصولی برای حل این مشکل را بدانید با راموموتورز همراه باشید.

علت بخار گرفتن شیشه های خودرو چیست؟

مطابق قواعد فیزیک. اختلاف دمای داخل و خارج خودرو و همچنین وجود رطوبت زیاد در محیط. دلیل اصلی بخار گرفتن شیشه ها است. در زمستان، هوای داخل خودرو گرم و مرطوب است این در حالی است که هوای بیرون سرد می باشد. این وضعیت موجب می شود تا شرایط برای تبدیل رطوبت داخل کابین خودرو به مایع، مهیا گردد، بدین ترتیب رطوبت موجود در هوای کابین راننده، گرمای محیط را جذب و بصورت قطرات ریز بر روی جدار داخلی شیشه های خودرو، قرار گیرند و باعث شود تا راننده نتواند بیرون خودرو را بصورت واضح ببیند.

جلوگیری از بخار گرفتن شیشه خودرو
 

جلوگیری از بخار گرفتن شیشه خودرو

این بخار به وجود آمده حتی می تواند به صورت کامل جلوی دید راننده یا سرنشینان خودرو را بگیرد و احتمال تصادف یا برخورد را به شدت افزایش دهد.

درک اینکه چرا شیشه جلوی شما بخار می گیرد برای یافتن راه حل های عملی بسیار مهم است. علت اصلی اختلاف دما و رطوبت بین هوای داخل کابین و خارج خودرو می باشد. با درک این معادله ساده بین دما و رطوبت، می‌توانیم به طور مؤثرتری با شیشه‌های بخار گرفته مقابله کنیم.

در اینجا نگاه دقیق‌ تری به این موضوع خواهیم داشت که چگونه این عوامل می‌توانند باعث مه‌گرفتگی شیشه جلوی خودرو شما شوند:

رطوبت

رطوبت عامل مهمی است که باعث ایجاد بخار گرفتگی در شیشه ها می شود.

این وضعیت زمانی اتفاق می‌افتد که هوای گرم و مرطوب با یک سطح خنک‌ تر تماس پیدا می‌کند و در نتیجه شیشه های آن بخارآلود می‌شود. در واقع در این زمان عمل تقطیر یعنی تبدیل بخار موجود در هوا، به قطرات مایع انجام می گیرد.

گرد و غبار

وجود ذرات گرد و غبار، به همراه بخار گرفتگی شیشه جلو ممکن است موجب شود تا جلوی دید راننده بیشتر گرفته شود.

گرد و غبار با رطوبت و تفاوت دما در تعامل است و مشکلات دید را تشدید می کند.

دما

تفاوت دما نقش مهمی در بخار گرفتگی شیشه جلو دارد.

هنگامی که هوای گرم با سطح خنک‌ تری برخورد می‌کند، مثلاً در روزهای سرد، تراکم و مه‌ آلوده شدن شیشه جلو ایجاد می‌کند.

جلوگیری از بخار گرفتن شیشه خودرو

راهکارهای موثر برای جلوگیری از بخار گرفتن شیشه خودرو:

تنظیم دمای خودرو:

•    دمای داخل خودرو را کاهش دهید. دمای مطلوب بین 18 تا 21 درجه سانتیگراد است.
•    از گرمای بیش از حد بخاری خودداری کنید.
•    برای از بین بردن بخار روی شیشه ها می توانید جریان هوا را بوسیله اهرم تعیین جهت هوا، به سمت شیشه ها هدایت کنید، برای اینکه کیفیت کار افزایش یابد، بهتر است که فن را روی بیشترین سرعت قرار دهید، البته لازم به ذکر است که این کار صرفا برای شیشه های جلو قابل انجام می باشد. در این روش شیشه جلو به دلیل اینکه در معرض جریان هوای گرم قرار گیرد، اندکی گرم می شود و عمل تبدیل رطوبت داخل کابین راننده به قطرات آب، کمتر انجام می شود لذا از میزان بخارگرفتگی شیشه جلو کاسته می شود.

استفاده از سیستم تهویه هوا:

در این روش می توانید از قابلیت جذب رطوبت هوا توسط سیستم تهویه مطبوع کمک بگیرید، اواپراتور که جزء قطعات سیستم تهویه مطبوع می باشد، رطوبت هوا را که در اطراف خود در حال گردش است جذب می کند و این کار موجب می شود تا بخارگرفتگی روی شیشه ها از بین برود. برای این کار لازم است تا کولر را روشن کنید. این کار را حتی در زمستان نیز می توانید انجام دهید و لزومی ندارد که دریچه مخلوط کردن هوا(Mixing Flap) را به وضعیت سرد تغییر دهید بلکه فقط کافی است که کلید روشن شدن کولر را فشار دهید. سیستم کولر خودرو طوری طراحی و ساخته شده است که هوای داخل کابین در هر وضعیتی، از اواپراتور عبور می نماید و عمل جذب رطوبت هوا انجام می گیرد.

استفاده از مواد ضد بخار:

•    از مواد ضد بخار مخصوص شیشه خودرو استفاده کنید. این مواد به صورت اسپری یا مایع موجود هستند.

4. تعمیر سیستم تهویه هوا:

•    اگر بخار گرفتن شیشه ها همچنان ادامه دارد، ممکن است سیستم تهویه هوای خودرو شما دچار مشکل شده باشد. در این صورت، به یک تعمیرکار مراجعه کنید.

نکات مهم درباره بخار گرفتگی شیشه های خودرو:

•    در فصول سرد سال، همیشه قبل از حرکت، شیشه های خودرو را از برف و یخ پاک کنید.
•    در صورت لزوم، از برف پاک کن ها استفاده کنید.
•    به طور منظم، شیشه های خودرو را با مواد شوینده مخصوص تمیز کنید.

بهترین راه حل جهت جلوگیری از بخار گرفتن شیشه خودرو:

همانطور که عنوان شد سیستم تهویه مطبوع به شکلی ساخته شده است که اگر اهرم تعیین جهت عبور هوا (Recirculation Flap) به شکلی قرار گرفته باشد که هوا از بیرون به داخل کابین سرنشینان راه یابد. و یا هوا در داخل کابین سرنشینان در حال چرخش باشد. و راهی برای ورود هوا به داخل کابین سرنشینان وجود نداشته باشد.

اگر اهرم سیستم تهویه مطبوع، به هر میزان به سمت گرما(بخاری) و یا سرما(کولر) چرخانده شده باشد. و دریچه های توزیع هوا(Distribution Flap) به هر سمتی(به سمت صورت سرنشینان. به سمت زیر پای سرنشینان و یا به سمت شیشه جلو) قرار گرفته باشد. اگر خودرو دارای سیستم تهویه مطبوع اتوماتیک(Automatic Air Condithion System) باشد. و یا چنانچه خودرو مجهز به سیستم تهویه مستقل(Dual) باشد. در هر حال هوا از اواپراتور عبور می کند. و

یکی از خصوصیات اواپراتور این است که در وضعیتی که کولر روشن است. رطوبت هوا را جذب کرده و تبدیل به قطرات آب می نماید لذا اگر کولر را روشن نمائیم خیلی زود رطوبت هوای کابین سرنشینان توسط اواپراتور جذب شده و بخارِ روی تمامی شیشه ها از بین خواهد رفت. بنابراین اگر در وضعیتی قرار گرفتید که بر روی جدار داخلی شیشه های خودرو، بوسیله بخار پوشانده شده و دید شما را مختل کرده است، در اسرع وقت کولر را روشن کنید، بخار روی شیشه ها به سرعت از بین خواهد رفت.

نتیجه گیری:

با رعایت این راهکارهای ساده و موثر، می توانید از بخار گرفتن شیشه های خودرو در هر فصلی و در هر شرایطی جلوگیری کنید و از رانندگی ایمن و لذت بخش در این فصل زیبا لذت ببرید. به یاد داشته باشید که دید واضح برای رانندگی ایمن، ضروری است. بنابراین اجازه ندهید بخار شیشه ها، مانع دید شما شو

The post جلوگیری از بخار گرفتن شیشه خودرو appeared first on راموموتورز.

تخصصی خودرو - تاپ کار فور...
ما را در سایت تخصصی خودرو - تاپ کار فور دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : امیر علوی topcarfor بازدید : 63 تاريخ : يکشنبه 20 اسفند 1402 ساعت: 15:39

خبرنامه