روغن ریزی و روش های تشخیص روغن ریزی

ساخت وبلاگ

روغن' href='/last-search/?q=روغن'>روغن ریزی' href='/last-search/?q=ریزی'>ریزی و روش های تشخیص روغن ریزی

روغن ریزی و روش های تشخیص روغن ریزی یکی از مواردی است که هر فردی که صاحب خودرو است باید ان را بداند پس با ما همراه باشید.

روغن ریزی و نشتی از قسمت های مختلف خودرو ممکن است اتفاق افتد این در حالی است که اکثر رانندگان نسبت به روغن ریزی و نشتی مایع از خودرو نگران هستند و در صورت مشاهده آن به سرعت به فکر رفع آن بوده هرچند ممکن است گاهی خودروهایی را هم مشاهده کرده باشد که از قسمت های مختلف آن مایع های مختلفی نشتی دارد و راننده نسبت به آن بیخیال است اما واقعیت امر اینگونه است که بی دقتی به نشتی های خودرو ممکن است بسیار خطرناک بوده و خطرات جانی و یا مالی سنگینی را برای راننده به همراه داشته باشد.

روغن ریزی و کم کردن روغن موتور

در هر خودرویی مایع های روان کننده و سیال های خنک کننده مختلفی استفاده می شود که هرکدام در مسیری تعیین شده و تحت شرایط کنترل شده وظیفه های خاصی را در خودرو انجام می دهند که گاهی اوقات ممکن است در اثر فرسودگی و یا فشار بیش از حد و یا حتی استفاده غیراصولی و خارج از توان خودرو و سیال مورد نظر از محل اصلی خود منحرف شده و ما نتیجه آن را به صورت نشتی از زیر خودرو مشاهده نماییم.

   لیست بهترین مکانیکی غرب تهران را از رگلاژ بخواهید…

نشتی خودرو

در این مقاله انواع نشتی های رایج در خودرو و درجه اهمیت آن ها و راه کارهایی برای تشخیص علت روغن ریزی را بیان خواهیم کرد. همانگونه که اشاره کردیم در خودرو سیال ها و روان  کننده های مختلفی کاربرد دارند که از جمله آن می توان روغن موتور، روغن گیربکس، روغن هیدرولیک، روغن ترمز، ضدیخ و مایع خنک کننده، مایع شیشه شور و حتی بنزین را نام برد.

چگونه محل روغن ریزی را پیدا کنیم؟

برای تشخیص اینکه نشتی کدام یک از موارد اشاره شده در بالا می باشد اولاً باید به محل نشت دقت کرد چون هرکدام از این سیال ها در قسمت خاصی از موتور خودرو قرار دارند و در مرحله دوم باید تا حدی با سیال های مختلف خودرو آشنایی داشته باشید و حداقل چند بار قبلاً آن ها را مشاهد کرده باشد.
برای تشخیص محل روغن ریزی می توان کارتن یا کاغذ سفیدی را زیر خودرو قرار داد و ضمن تشخیص محل روغن ریزی می توان با مشاهده روغن یا مایع نشت کرده بر روی کارتن نوع آن را هم راحت تر تشخیص داد.

علت نشت روغن از زیر خودرو
علت نشت روغن از زیر خودرو

علت نشت روغن از زیر خودرو

اولین و معمول ترین روغن ریزی برای اکثر خودروها نشتی روغن موتور می باشد. روغن موتور ممکن است به دلیل خراب شدن کاسه نمد سر میل لنگ یا کاسه نمد ته میل لنگ باشد همچنین خراب شدن واشر درب سوپاپ یا کاسه نمد میل سوپاپ نیز می تواند منجر به نشتی روغن موتور شود در موارد جزئی تر به دلیل شکستن رینگ پیستون از محل نصب شمع روی سرسیلندر نشتی روغن موتور خواهد داشت همچنین در صورت ترک برداشتن سرسیلندر یا سوختن واشر سرسیلندر نیز ممکن است نشتی روغن موتور صورت بپذیرد.
روغن موتور رنگ قهوه ای روشن مایل به آبی دارد و در صورت کارکرد و یا گرم شدن ممکن است به سیاه یا قهوه ای تیره تغییر رنگ دهد. همچنین خراب شدن پیچ تخلیه کارتل و واشر آن منجر نشتی می شود.

انواع روغن‌ریزی خودرو و راه‌های کشف آن

دومین روغن ریزی رایج در خودروها مربوط به روغن هیدرولیک می باشد که از پمپ هیدرولیک، مخزن روغن هیدرولیک و یا شلنگ دوقلو یا محل اتصال به پینیون فرمان ممکن است نشتی داشته باشد. در صورت نشتی روغن هیدرولیک با مشاهده کم شدن حجم روغن از مخزن روغن هیدرولیک می توان آن را دقیق تر تشخیص داد ناگفته نماند که روغن هیدرولیک رنگ صورتی متمایل به قرمز روشن دارد که در صورت کارکرد طولانی ممکن است به قرمز تیره یا قهوه ای تغییر رنگ داده باشد.

علائم نشت مایعات در خودرو

مورد سوم و فوق العاده مهم در روغن ریزی مربوط به نشتی روغن ترمز می باشد که چون مجموعه ترمز با مسائل ایمنی خودرو همراه می باشد همواره باید توجه زیادی به آن داشت. برای تشخیص روغن ریزی ترمز می توان با کم شدن حجم روغن در مخزن آن یا پایین رفتن بیشتر از حالت عادی پدال ترمز در هنگام ترمز گیری و یا عمل نکردن ترمز دقت نمود. همچنین روغن ترمز دارای رنگ روشن زرد یا آبی می باشد و معمولاً از ناحیه چرخ ها یا بوستر ترمز ممکن است نشتی داشته باشد.

چگونه بفهمیم خودروی ما روغن ریزی دارد؟

در صورت مشاهده نشت مایع شفاف و بی رنگ باید به نشت بنزین مشکوک شد که البته نشتی بنزین را از روی آن راحت می توان تشخیص داد. مورد دیگر تشخیص نشتی مربوط به نشتی ضدیخ و مایع رادیاتور می باشد که با توجه به رنگ سبز ضدیخ در صورتی که رادیاتور دارای ضدیخ باشد به راحتی قابل تشخیص است اما اگر فقط آب رادیاتور ریخته باشد برای تشخیص نشتی آن از ناحیه رادیاتور یا شلنگ های ورودی و خروجی آن و یا ناحیه واترپمپ همچنین ناحیه بخاری و زیرپای راننده باید به حجم آن رادیاتور دقت نمایید.

سخن پایانی

در موارد نادر دیگر ممکن است نشتی مربوط به خراب شدن کاسه نمد پلوس یا کاسه نمد گیربکس باشد.

[تعداد: 30   میانگین:  3/5]

The post روغن ریزی و روش های تشخیص روغن ریزی appeared first on Reglazh - رگلاژ.

تخصصی خودرو - تاپ کار فور...
ما را در سایت تخصصی خودرو - تاپ کار فور دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : امیر علوی topcarfor بازدید : 400 تاريخ : دوشنبه 25 بهمن 1400 ساعت: 22:45

خبرنامه