هیوندای ورنا و آوانته - Hyundai Verna & Avante • Re: رینگ و لاستیک سایز مناسب برای هیوندا اوانته

ساخت وبلاگ
با سلام خدمت دوستان
به علت تغییر و جایگزینی عکسها توسط اپلودسنتر.
عکسها ی اصلی در اپلود سنتر جدید گذاشته شده و دوباره ارسال شد.
برای شروع کار در مورد اولین و شایع ترین چیزی که اوانته سوارها معمولا میپرسن بیشترین سوال هم داخل کلوپ 600 اوانته هست سایز مناسی اوانته میخام حرف بزنم.
در مورد نوع لاستیک با توجه به خشک تر بودن فنر بندی و تعلیق اوانته تقریبا همه دوستان متفق القول هستند در اینکه استفاده از لاستیک های نرم تاثیر بیشتری در نرمی اوانته به خصوص در فصول سرد سال داره.
حالا برای خرید بسته بودجه خودتون میتونید از لاستیک های خارجی مارکها و برندهای مختلفی رو انتخاب کنید.
که این قسمت رو بهتره به عهده سابقه استفاده و تجربیات دوستان بزاریم.
یک توضیح کلی در بحث لاستیک:
لاستیک (تایر) به‌عنوان آخرین عضو گردنده از سیستم انتقال قدرت می‌باشد که نقش مهمی را در کنترل خودرو بر عهده دارد. پس انتخاب لاستیک و نگهداری از آن از عوامل مهم برای عملکرد هرچه بهتر این عضو از سیستم خودرو محسوب می‌گردد.
بسیاری از اعداد و ارقامی که بر روی لاستیک خودرو درج شده است و شاید خیلی از ما هنگام خرید لاستیک به این اعداد و ارقام توجه نکنیم. در زیر به توضیح این اعداد حک شده می‌پردازیم و شما هم هنگام خرید لاستیک به این اعداد توجه کنید.
http://cdn.persiangig.com/download/sKIOsYuqS9/11621_333.jpg/dl
تاریخ تولید:
آیا می‌دانید که لاستیک‌های خودرو نیز مانند بسیاری از فراورده‌های مصنوعی دیگر، تاریخ مصرف دارند؟ این تاریخ ۴ سال پس از تاریخ تولید آنهاست که معمولاً به‌صورت عددی ۴ رقمی بر روی لاستیک درج شده است.
پیدا کردن تاریخ انقضای مصرف لاستیک، کاری بسیار آسان است. اگر به نوشته‌های درج شده در کنار لاستیک دقت کنید، عددی ۴ رقمی را خواهید دید که هفته و سال میلادی تولید آن‌را مشخص می‌سازد. در واقع لاستیک ۴ سال پس از این تاریخ، قابل استفاده نیست.
برای مثال در نمونه زیر، عبارت 1709 نشان دهنده این است که لاستیک در هفته 17 ام سال 2009 میلادی تولید شده و تا قبل از هفته 17 ام سال 2013 قابل استفاده است.
http://cdn.persiangig.com/download/mlGby4mi18/11546_387.jpg/dl
درصورتی‌که تاریخ مصرف لاستیک شما گذشته باشد، این احتمال که به دلیل ترکیدن ناگهانی آن باعث تصادف شده و یا حتی مرگ‌آور شود، بسیار زیاد است. تاریخ تولید می‌تواند هشداری برای ما باشد تا با بررسی آن، از پایان نیافتن مهلت مصرف لاستیک خودروی خویش مطمئن شویم.
حداکثر فشار باد:
مطلب حائز اهمیت دیگری که غالبا آن‌را فراموش کرده و یا به آن اهمیتی نمی‌دهیم، میزان فشار باد مجاز لاستیک است. در صورتی‌که قصد سفر داشته باشید، فشار باد لاستیک‌ها را نسبت به فشار توصیه شده در شرایط عادی به مقدار ۴psi کاهش دهید، زیرا لاستیک‌ها به‌هنگام رانندگی طولانی در بزرگراه‌ها، گرم شده و فشار باد درون آنها بالا می‌رود.
http://cdn.persiangig.com/download/LJHq6AfOEe/11569_848.jpg/dl
میزان حداکثر فشار باد مجاز برای هر لاستیک را می‌توانید بر روی دیواره کناری آن مشاهده کنید. حداکثر فشار مجاز برای بعضی لاستیک‌ها ۳۲psi، برای برخی ۴۴psi (مانند شکل بالا) و برای بعضی دیگر از انواع لاستیک‌ها حتی تا ۵۰psi در نظر گرفته شده است. اطلاعات لاستیک خودرو خود را بررسی کنید تا از میزان فشار مجاز واقعی آن مطلع شوید. تنظیم فشار باد تا چند پوند کمتر از حداکثر فشار مجاز، عملی قابل قبول است، ولی نباید در این کاهش افراط کنید.
لاستیک‌های مختلف برحسب کاربردهای گوناگون، برای تحمل فشارهای مختلفی طراحی شده‌اند. فشار کم باد داخل لاستیک، موجب بالا رفتن حرارت آن می‌شود. عکسبرداری مادون قرمز از لاستیکی با فشار باد کم که در سرعت بالا تست شده است، نشان می‌دهد که دمای مخرب آن بالا می‌رود.
اندازه:
بسیاری از افراد، هنگامی که برای خرید لاستیک به فروشگاه مراجعه می‌کنند، در پاسخ به سوال فروشنده در زمینه اندازه لاستیک مورد نظرشان، بلافاصله اعداد و ارقامی را بیان می‌کنند که روی لاستیک قدیمی خود دیده‌اند. آیا بهتر نیست بدانید که این شماره‌ها چه معنایی دارند؟
http://cdn.persiangig.com/download/GAyvOSRmNt/11614_756.jpg/dl
اندازه لاستیک خودرو با علایمی همچون 185/65-R14 نشان داده می‌شود. معنی این اعداد و حروف به شرح زیر است:
185: پهنای لاستیک بر حسب میلی‌متر
65: نسبت ارتفاع دیواره لاستیک (فاق) به پهنای آن برحسب درصد
R: رادیال
14: قطر رینگ بر حسب اینچ

چند توصیه مهم درباره لاستیک خودرو:
1.حتما از لاستیک استاندارد استفاده کنید.
2.در هنگام انتخاب و تهیه لاستیک به نوع خودرو، سرعت، شرایط رانندگی، سطح جاده، شرایط محیط و فصل توجه کنید.
3.بازدیدهای دوره‌ای لاستیک‌های خودرو به منظور ماندگاری بیشتر، ایمنی بالاتر، راندمان بهتر و مصرف سوخت کمتر امری حیاتی است.
4.باد لاستیک‌ها هر دو هفته یک بار کنترل شود.
5.بهتر است تمام لاستیک‌های خودرو از یک نوع باشند، مشخصات یکسانی داشته باشند و در صورت استفاده از لاستیک‌های تیوب‌دار، بهتر است تیوب داخل لاستیک نیز در صورت تعویض لاستیک عوض شود.
6.هیچ‌گاه لاستیک‌های رادیال و بایاس پلای را به طور هم‌زمان بر روی یک خودرو استفاده نکنید.
7.از بالانس چرخ‌ها هرگز غافل نشوید.
8.در هنگام کنترل فشار باد، لاستیک‌ها بایستی سرد باشند و در حالتی که لاستیک‌ها گرم می‌باشند، از خالی کردن باد اضافی بپرهیزید.
9.هر ۸۰۰۰ کیلومتر لاستیک‌های بایاس‌پلای به صورت ضربدری و لاستیک‌های رادیال به دلیل جهت‌دار بودن، به صورت طولی جابه‌جا شوند.
10.یک باور اشتباه وجود دارد و آن این است که لاستیک‌های نو را در اکسل جلوی خودرو نصب می‌کنند تا با توجه به وزن بیشتر در اکسل جلو و کنترل بهتر فرمان، ایمنی خودرو بیشتر شود، در صورتی که به دلیل کمی وزن خودروها در اکسل عقب، باید چسبندگی خودرو به سطح جاده را با لاستیک‌های سالم‌تر و با آج بیشتر جبران کرد و از انحراف خودرو در پیچ‌های تند جلوگیری کرد.
11.هیچ‌گاه از رینگ و لاستیک معیوب یا تعمیر شده استفاده نکنید.
12.در صورت تجهیز خودرو به سیستم ضد قفل ABS یا سیستم ضد لغزش ASR هیچ‌گاه سایز رینگ و لاستیک را بدون اصلاح وضعیت سیستم مدیریت مرکزی ECU تعویض نکنید. چون سیستم‌های مذکور، قابلیت‌های خود را از دست خواهند داد.
13.لاستیک زاپاس را در شرایط مناسبی نگهداری کرده و باد آن را همراه با فشار باد لاستیک‌های دیگر کنترل کنید.
14.نتیجه استفاده از لاستیک‌های غیر استاندارد خودرو، وارد شدن آسیب جدی به سیستم تعلیق و دستگاه انتقال قدرت خودرو خواهد بود.
15.فشار باد زیاد و فشار باد کم هر دو باعث آسیب رساندن به لاستیک‌ها میشوند. پایین بودن فشار باد در هنگام رانندگی باعث اصطکاک بیشتر و در نتیجه تولید حرارت بیش از حد در لاستیک می‌شود و عمر لاستیک را به شدت کاهش میدهد. اگر لاستیک از دو طرف خورده شود ولی در بخش میانی سالم بماند نشانه کم بودن فشار باد لاستیک در طول رانندگی است و اگر فقط در وسط سائیده شود نشانه زیاد بودن فشار باد لاستیک است.
http://cdn.persiangig.com/download/8cpq4sJbVi/11550_570.jpg/dl
16.لاستیک نخ زده به هیچ‌وجه قابل اطمینان نیست، زمانی که لاستیک خودرو نخ زده شد به منظور حفظ جان سرنشینان و ایمنی خودرو سریعا باید لاستیک تعویض شود.
17.از رینگ‌های زنگ‌زده، پوسیده، تاب‌دار و جوشکاری شده نباید به هیچ‌وجه استفاده شود.
18.عمق آج لاستیک‌های خودرو را باید مرتبا بررسی و کنترل کرد. بهتر است قبل از اینکه کاملا لاستیک صاف شود از زیر خودرو خارج شود تا از به مخاطره افتادن سلامتی سرنشینان جلوگیری شود. در ضمن امکان روکش کردن مجدد لاستیک هم وجود خواهد داشت.
منبع متن: iranlastic.com

ولی ما در اینجا میخاهیم اختصاصا در مورد خودروی هیوندا آوانته حرف بزنیم.
برای تعیین سایز لاستیک مناسب اوانته.
سایز قید شده و نصب شده روی هیوندا اوانته سایز 185/65/R15 هست.
البته برخی از سایتها سایز هیوندا النترا مدل 2003 رو سایز 195/65/15R اعلام کردند.
ما در اینجا سایز فابریک رو همون سایز 185/65/R15 مبنا قرار دادیم.
برای خرید لاستیک یا رینگ با سایز بزرگتر یا خارج ازسایز کارخانه ای باید قطر کلی رینگ و لاستیک اولیه رو بدونیم و این مقدار رو حفظ کنیم در تغییرات سایز و اندازه و...
برای بدست اوردن قطر مجموعه رینگ و لاستیک باید اول ارتفاع لاستیک بدست بیاد بعد دوبرابرش میکنیم و با قطر رینگ برحسب میلیمتر جمع میکنیم و قطر مجموعه رینگ و لاستیک بدست میاد.
( ۱۰۰ / نسبت ظاهری(فاق)) * پهنای لاستیك = ارتفاع لاستیك
مثلا برای اوانته فابریک داریم:
185*65%=120.25
برای قطر کلی داریم:
قطر رینگ به اینچ+2*ارتفاع رینگ=قطر کل مجموعه رینگ و لاستیک

قطر رینگ از حاصلضرب مقدار اینچ در 25.4 بدست میاد به میلیمتر
یعنی برای سایز14 مقدارش میشه 355.6
برای سایز15 مقدارش میشه 381
برای سایز16 مقدارش میشه 406.4
پس در انتها برای اوانته فابریک داریم:
381 + ( 2 *120.25) =621.5 قطر مجموعه رینگ و لاستیک به میلیمتر
حالا باید اینو واسه سایزهای مختلف حساب کنید تا بهترین و نزدیکترین مقدار به این عدد رو بدست بیارید.
به گفته دوست عزیزم اقا شاهین این مقدار حداکثر میتونه تا دو درصد افزایش مجاز باشه که مقدار فوق با اعمال دو درصد افزایش مجاز میشه 633.93 میلیمتر.
برای اینکه نیاز به حساب کتاب نداشته باشید این مقادیر رو روی کاغذ حساب و کتاب کردم براتون در قالب عکس میزارم که راحت تر و قابل استفاده تر باشه.
در عکس زیر برای تمام مقادیر با فاق (نسبت ظاهری)65 و55برای سایز 15
با فاق 55 برای فاق 16 و فاق های 65 و 75 برای سایز 14 محاسبه شده.
که در صورت نیاز میتونید این مقدار رو برای خودتون محاسبه کنید تا به سایز مورد نظرتون برسید.
http://cdn.persiangig.com/download/Nhg3jfUOPc/photo_2016-07-04_14-44-16.jpg/dl
http://cdn.persiangig.com/download/yaC6q1Qnwo/photo_2016-07-04_14-44-31.jpg/dl

با تشکر از تمام دوستان اوانته سوار

تخصصی خودرو - تاپ کار فور...
ما را در سایت تخصصی خودرو - تاپ کار فور دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : امیر علوی topcarfor بازدید : 1693 تاريخ : جمعه 18 تير 1395 ساعت: 12:54

خبرنامه