در مورد بایدها و نبایدهای رانندگی با گیربکس cvt بدانید

ساخت وبلاگ

زمان مطالعه: <1 دقیقه

رانندگی با گیربکس cvt معمولاً همیشه پر از حاشیه است و با ضد و نقیض‌های زیادی همراه است. اما بهتر است بدانید که این جعبه دنده‌ها هم همانند هر سیستم دیگری معایب و مزایایی دارند. کار کردن با این سیستم نیازمند آشنایی با اصول و آگاهی در مورد نحوه استفاده از آن است که در این صورت می‌توانید ‌رانندگی لذت‌بخش‌تری را تجربه کنید. به همین دلیل در این مقاله از استادکار تصمیم گرفتیم تا شما را بیشتر با بایدها و نبایدهای رانندگی با این نوع گیربکس آشنا کنیم،

گیربکس  cvt چیست و چطور کار می‌کند؟

قبل از هر چیز بیایید با هم مرور کنیم که اصلاً گیربکس cvt چیست و چطور کار می‌کند. این گیربکس در واقع نوعی جعبه‌دنده است که در آن نحوه منتقل شدن قدرت و گشتاور موتور به چرخ‌ها به وسیله یک مجموعه از چرخ‌دنده‌ها انجام می‌شود. cvt در واقع مخفف عبارتی است که ترجمه فارسی آن به معنای سیستم انتقال قدرت متغیر پیوسته است. مهم‌ترین اجزای تشکیل دهنده این نوع گیربکس پولی متحرک و محرک به همراه تسمه مخصوص از جنس فلز یا پلاستیک است که آن‌ها را به هم متصل کرده است. امروزه بسیاری از افراد رانندگی با گیربکس cvt را ترجیح می‌دهند و عده زیادی نیز به دلیل عدم آگاهی از شیوه دقیق استفاده از این نوع گیربکس‌ها هنوز تمایلی به استفاده از آن ندارند.

می توانید برای دستیابی به اصلاعات بیشتر گیربکس cvt و چه ویژگی‌هایی آن را بخوانید.

قبل از رانندگی با گیربکس cvt بهتر است اطلاعات بیشتری در مورد نحوه عملکرد و جزئیات این نوع گیربکس‌ها به دست آورید.
قبل از رانندگی با گیربکس cvt بهتر است اطلاعات بیشتری در مورد نحوه عملکرد و جزئیات این نوع گیربکس‌ها به دست آورید.

مزایای گیربکس cvt

میزان سوخت در این نوع گیربکس‌ها به دلیل انعطاف بیشتر آن نیز کمتر است و از طرفی سرعت زاویه‌ای و دور موتور خودرو نیز بازده بیشتری دارد. مهم‌ترین مزیت‌های استفاده از این نوع گیربکس کاهش مصرف سوخت از ۱۸  تا ۲۵ درصد نسبت به گیربکس‌های اتوماتیک معمولی است. قدرت موتور در این نوع گیربکس‌ها یکنواخت‌تر و روان‌تر است و از لحاظ دینامیکی کارایی بهتری دارد. در واقع گیربکس cvt نوعی دنده اتوماتیک است که با کمک اجزایی الکترونیکی بر اساس نیاز راننده و طبق شرایط کارکرد خودرو عمل می‌کند و تغییر سرعت و گشتاوری نرم برای خودرو رقم می‌زند.

بیشتر بدانید هزینه تعمیر گیربکس چقدر است؟

رانندگی با گیربکس cvt موجب می‌شود تا دنده‌ها نرم‌تر و روان‌تر تعویض شوند.
رانندگی با گیربکس cvt موجب می‌شود تا دنده‌ها نرم‌تر و روان‌تر تعویض شوند.

گیربکس cvt طوری طراحی شده است که دور موتور در بهترین وضعیت قرا دارد. معمولاً در زمان رانندگی با گیربکس cvt متوجه خواهید شد که تعویض دنده نرم‌تر انجام می‌شود و هیچ ضربه، صدا و یا نشانه‌ای را در ماشین حس نخواهید کرد. از دیگر مزایای رانندگی با گیربکس cvt  این است که از آنجایی که چرخ‌دنده‌ها حذف شده‌اند؛ خودرو وزن کمتری دارد و این موضوع موجب راندمان بیشتر ماشین شما می‌شود.

معایب گیربکس cvt

سر و صدای زیادی که در زمان دور بالای پیشرانه شنیده می‌شود یکی از مهم‌ترین مشکلاتی است که احتمالاً در هنگام رانندگی با گیربکس cvt تجربه می‌کنید. از طرفی همان‌طور که می‌دانید رانندگی با این نوع گیربکس‌ها هیچ هیجان خاصی نخواهد داشت و زمانی که دور موتور زیاد شود صدای زننده‌ای از ماشین شنیده می‌شود که به شما هشدار می‌دهد که دست از این سبک رانندگی بردارید. یکی دیگر از معایب رانندگی با گیربکس cvt  هزینه زیاد مراقبت از آن و مشکلاتی است که ممکن است در مورد پیش‌فرض‌های برنامه‌ریزی شده سیستم با آن‌ها مواجه شوید.

بیشتر بدانید آشنایی با انواع گیربکس اتوماتیک و تعویض روغن گیربکس اتوماتیک

می‌دانید رانندگی با گیربکس cvt هیچ هیجان خاصی نخواهد داشت و زمانی که دور موتور زیاد شود صدای زننده‌ای از ماشین شنیده می‌شود که به شما هشدار می‌دهد.
می‌دانید رانندگی با گیربکس cvt هیچ هیجان خاصی نخواهد داشت و زمانی که دور موتور زیاد شود صدای زننده‌ای از ماشین شنیده می‌شود که به شما هشدار می‌دهد.

بایدها و نبایدهایی که باید مورد نحوه رانندگی با گیربکس cvt بدانید

رانندگی گیربکس cvt مستلزم این است که با اصول استفاده از آن نیز آشنا باشید:

  • قبل از شروع رانندگی با گیربکس cvt اجازه دهید موتور ماشین کمی گرم شود و دور موتور کاهش پیدا کند، زیرا دور موتور زمانی که ماشین سرد باشد، بالاتر است. عوض کردن دنده این شرایط می‌تواند تأثیر نامطبوعی بر عملکرد جعبه دنده ایجاد کند.
  • اگر قصد دارید در مکانی توقف طولانی مدت داشته باشید، بهتر است که ترمز دستی را بکشید و دنده را روی حالت R یعنی پارک قرار دهید.
  • در هنگام رانندگی با گیربکس cvt برای عوض کردن دنده از حالت خلاص یا N دور موتور باید در حالت آرام باشد.
  • برای روشن کردن ماشین همیشه دنده را روی N یا P قرار دهید، زیرا در غیر این صورت موتور روشن نمی‌شود و در صورتی که موتور روشن شود به معنی آن است که مشکلی در اتومبیل شما وجود دارد که باید بررسی شود.
برای روشن کردن ماشین با گیربکس cvt باید دنده را روی  N یا P قرار دهید تا ماشین روشن شود.
برای روشن کردن ماشین با گیربکس cvt باید دنده را روی  N یا P قرار دهید تا ماشین روشن شود.
  • هیچ‌گاه در زمانی که خودرو متوقف است، دور موتور را بالا نبرید، چون این کار موجب می‌شود که خودرو حرکت غیر منتظره از خود نشان دهد.
  • در زمان رانندگی با گیربکس cvt هیچ‌گاه دنده را در حالت P یا N قرار ندهید زیرا گیربکس به شدت آسیب می‌بیند.
  • در سربالایی برای متوقف کردن خودرو حتماً از ترمز استفاده کنید.
  • زمانی که حین رانندگی با گیربکس cvt خودرو خاموش شود، باید دنده را روی حالت خلاص یا N تنظیم کنید و بعد استارت بزنید.
  • زمانی که با ماشین روشن توقف کرده‌اید، برای تغییر وضعیت خودرو از حالت پارک باید حتماً پدال ترمز را فشار دهید تا بتوانید خودرو را به حرکت درآورید. این موضوع با هدف افزایش ایمنی و جلوگیری از بروز حادثه به این صورت تنظیم شده است.
  • برای عبور از جاده سراشیبی بهتر است که از حالت دنده دستی استفاده کنید.

بیشتر بدانید دلایل خاموش شدن موتور خودرو در حالت های مختلف

برای رانندگی با گیربکس cvt  باید دنده را روی حالت دستی تنظیم کنید.
برای رانندگی با گیربکس cvt  باید دنده را روی حالت دستی تنظیم کنید.
  • به یاد داشته باشید که خودروهای با گیربکس cvt را نباید در زمان بروز مشکل هل دهید و با کشیدن روشن کنید، زیرا آسیب جدی به گیربکس وارد می‌کند.
  • به یاد داشته باشید اگر در زمان رانندگی با گیربکس cvt پشت چراغ قرمز توقف کردید، دنده را روی حالت خلاص یا N قرار ندهید.
  • هیچ‌گاه در حال رانندگی با گیربکس cvt ناگهان دنده را روی دنده عقب تنظیم نکنید، ابتدا خودرو را متوقف کنید و بعد دنده عقب بگیرید.
برای دنده عقب با گیربکس cvt باید ماشین را ابتدا متوقف کنید و بعد روی دنده عقب تنظیم کنید.
برای دنده عقب با گیربکس cvt باید ماشین را ابتدا متوقف کنید و بعد روی دنده عقب تنظیم کنید.
  • برای عوض کردن دنده در رانندگی با گیربکس cvt لازم نیست که پدال گاز را کم یا زیاد کنید، زیرا این کار به طور اتوماتیک توسط سیستم انجام می‌شود.
  • برای شروع رانندگی با گیربکس cvt ابتدا دنده را در حالت خلاص قرار دهید و دستی را بکشید. سپس لحظه‌ای ترمز را رها کنید و بعد مجددا آن را نگه دارید و دنده را روی حالت پارک قرار دهید و خودرو را خاموش کنید.

کلام آخر

در کنار همه مزایا و معایبی که در مورد رانندگی با گیربکس cvt  به آن اشاره شد، باید بدانید که برای یک رانندگی لذت بخش و مطمئن با این نوع سیستم باید اطلاعات بیشتری در مورد بایدها و نبایدهای آن به دست آورید و به یاد داشته باشید که استفاده از این نوع رانندگی برای افرادی که به دنبال یک رانندگی هیجان انگیز هستند، به هیچ عنوان جذاب نخواهد بود!

اگر در زمان رانندگی با مشکلاتی جدی روبرو شدید و نیاز به حضور افرادی حرفه‌ای داشتید، می‌توانید از همکاران ما در استادکار کمک بگیرید.

خدمات مکانیکی سیار و تعمیر خودرو در محل

مکانیکی سیار و تعمیر خودرو در محل

  • تعمیر تخصصی خودرو در محل توسط مکانیک سیار
  • خدمات تخصصی مکانیکی، باطری سازی و تعمیرگاه سیار خودرو
  • تعمیرات اتومبیل ایرانی و وارداتی
  • دیاک و تعمیر موتور خودرو، تعمیر گیربکس، دیفرانسیل و جعبه دنده
دریافت این خدمت از استادکار

The post در مورد بایدها و نبایدهای رانندگی با گیربکس cvt بدانید appeared first on وبلاگ استادکار.

تخصصی خودرو - تاپ کار فور...
ما را در سایت تخصصی خودرو - تاپ کار فور دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : امیر علوی topcarfor بازدید : 384 تاريخ : دوشنبه 7 مهر 1399 ساعت: 16:51

خبرنامه