هزینه تعمیر گیربکس چقدر است؟

ساخت وبلاگ

در این مطلب می‌خوانید:

خواندن 3 دقیقه

هزینه تعمیر گیربکس بستگی به نوع آن دارد و به شکلی قابل انتظار هزینه تعمیر گیربکس دستی با هزینه تعمیر گیربکس اتوماتیک متفاوت خواهد بود. گیربکس، یکی از اجزای مهم خودرو است که وظیفه انتقال قدرت از موتور به چرخ‌ها را دارد. جنس گیربکس از فولاد بوده و در طول زمان و با توجه به شکل کارکرد، می‌تواند دچار ایراداتی شود. از این جهت همیشه احتمال نیاز به تعمیر گیربکس وجود دارد  و شما باید هزینه‌های آن را در شمار هزینه های سرویس یا تعمیرات خودرو، قرار بدهید. در ادامه با بخش تعمیرات خودرو استادکار همراه شوید و به هزینه‌های تعمیر این قطعه توجه نمایید.

هزینه تعمیر گیربکس

هزینه تعمیر گیربکس دستی

گیربکس دستی در مقایسه با گیربکس اتوماتیک، ساختار به مراتب ساده‌تری دارد. گیربکس دستی از اجزای مختلفی مثل سر دنده، جعبه دنده و کلاچ تشکیل شده است. در جعبه دنده نیز محور اصلی به همراه تعدادی چرخ دنده می‌بینیم. در صورتی که بخواهیم هزینه تعمیر گیربکس دستی را تعریف کنیم، باید ابتدا دید که خرابی مربوط به کدام یک از بخش های فوق می‌شود. بدیهی است که ایراد در جعبه دنده، می‌تواند بالاترین هزینه را به مالک خودرو جهت تعمیر وارد سازد.

به علاوه در صورتی که روغن واسکازین یا همان روغن گیربکس خودروی شما، کیفیت خوبی نداشته باشد و مدتی به همین شکل به حرکت ادامه دهید، احتمالا هزینه تعمیر گیربکس دستی بر دوشتان خواهد افتاد. نبود کیفیت خوب در روغن گیربکس، باعث می‌شود که روانکاری آن مختل شده و قطعات گیربکس با سطح تماس خشک مواجه شوند. این موضوع می‌تواند به خرد شدن چرخ دنده‌ها منجر شود و هزینه زیادی بر جای بگذارد.

بیشتر بدانید بایدها و نبایدهای رانندگی با گیربکس cvt

گیربکس دستی در قیاس با گیربکس اتومات ساختار ساده تری دارد و از این لحاظ می توان هزینه تعمیر گیربکس دستی را نیز به مراتب کمتر دانست.
گیربکس دستی در قیاس با گیربکس اتومات ساختار ساده تری دارد و از این لحاظ می توان هزینه تعمیر گیربکس دستی را نیز به مراتب کمتر دانست.

هزینه تعمیر گیربکس اتوماتیک

گیربکس اتوماتیک به طور کلی ماهیتی شبیه به همان گیربکس دستی دارد، با این تفاوت بزرگ که در این نوع گیربکس، یک کامپیوتر داخلی داریم که به کمک سنسور، فرمان تعویض دنده را ارسال می‌کند. در صورتی که خرابی گیربکس اتوماتیک، مربوط به کامپیوتر یا سنسور آن شود، هزینه کمتری به مالک خودرو تحمیل می‌شود، اما خرابی مربوط به چرخ دنده‌های گیربکس اتوماتیک، پرهزینه‌تر خواهد بود. به هر ترتیب برای تخمین میزان هزینه تعمیر گیربکس اتوماتیک نیز باید ابتدا عیب‌یابی آن صورت گرفته و با توجه به دامنه قیمت قطعات در روز و سطح دستمزد کارشناس فنی خودرو، مبلغ هزینه تعیین شود.

در خصوص نرخ فعلی هزینه تعمیر گیربکس اتوماتیک می‌توان برای خودروهای خارجی به چیزی بین ۱۱ تا ۱۵ میلیون تومان اشاره کرد.

هزینه تعمیر گیربکس اتومات با توجه به ساختار آن، بیشتر از هزینه تعمیر گیربکس دستی است و تعمیر آن نیز زحمت بیشتری می طلبد.
هزینه تعمیر گیربکس اتومات با توجه به ساختار آن، بیشتر از هزینه تعمیر گیربکس دستی است و تعمیر آن نیز زحمت بیشتری می طلبد.

هزینه تعمیر گیربکس ۲۰۶

گیربکس این خودرو مانند بیشتر خودروهای داخلی از نوع AL4 است. این گیربکس دارای یک محور است که ۴ دنده جلو و ۱ دنده عقب دارد. یکی از معمول‌ترین دلایل خرابی گیربکس ۲۰۶، نبود روغن کافی و سالم در آن است. همین طور می‌توان ایرادات آن را به بخش خرابی سنسور یا خرابی در چرخ دنده‌ها مرتبط دانست. هزینه تعمیر گیربکس ۲۰۶ بسته به این که کدام بخش آن دچار مشکل و معیوب شده باشد، متفاوت خواهد بود، اما به طور کلی می‌توانید به عددی بین ۴ تا ۷ میلیون تومان فکر کنید.

یک توصیه

با این حساب توصیه می‌کنیم که همیشه در سرویس‌های دوره‌ای خودروی خود، وضعیت گیربکس، اعم از این که دستی یا اتومات باشد را بررسی کرده و در صورت نیاز نسبت به تعویض روغن آن نیز اقدام کنید. این گونه کارهای پیشگیرانه باعث می‌شود که از پرداخت هزینه‌های سنگین‌تر معاف بمانید.

کلام آخر

شما چطور و هر چند وقت یک بار برای بازرسی گیربکس خودروی خود اقدام می‌کنید؟ آیا تا به حال مجبور به پرداخت هزینه تعمیر گیربکس دستی شده‌اید؟ چیزی درباره رقم سنگین هزینه تعمیر گیربکس اتوماتیک می‌دانید؟ تجربیات خود در این زمینه را در بخش نظریات استادکار با ما و دیگر خوانندگان وبلاگ در میان بگذارید.

منبع: carap

تخصصی خودرو - تاپ کار فور...
ما را در سایت تخصصی خودرو - تاپ کار فور دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : امیر علوی topcarfor بازدید : 442 تاريخ : يکشنبه 10 فروردين 1399 ساعت: 23:47

خبرنامه