الکترولیت باتری Battery Electrolyte چیست؟

ساخت وبلاگ

الکترولیت باتری Battery Electrolyte ،باتری سیلد چیست ،باتری سیلد لید اسید ،باتری agm ،باتری سیلد لید اسید چیست

الکترولیت باتری Battery Electrolyte

الکترولیت باتری سربی اسیدی محلول رقیق شده اسید سولفوریک میباشد. لازم است مقدار آب و اسید سولفوریک به دقت و نسبت معین با یکدیگر مخلوط شود . این نسبت معین در به صورت …….

آباسید سولفوریک
پیمانه ای۸۳
در صد حجمی۷۳%۲۷%
درصد وزنی۶۳%۳۷%

توجه : در اکثر باتری سازی ها (خودمان) نسبت آب به اسید را ۴ به ۱ انتخاب میکنند که معادل ۷۵% آب و ۲۵% اسید میباشد که نزدیک به نسبت حجمی ۷۳% به ۲۷% است .( گرچه دقیق نیست)

چگالی (جرم حجمی ) این محلول در دمای ۱۵ درجه سانتیگراد ۱٫۲۸ گرم بر سانتی متر مکعب ( یا همان ۱۲۸۰ کیلوگرم بر متر مکعب) میباشد . این عدد با تغییرات دما و فشار هوا تغییر میکند.

electro-batri

تاثیرات دمایی : به ازای افزایش هر ۱٫۵ درجه دما مقدار ۰٫۰۰۱ گرم بر سانتی متر مکعب ( ۱ کیلوگرم بر متر مکعب) از عدد اصلی ۱٫۲۸ گرم بر سانتی متر مکعب (یا ۱۲۸۰ کیلوگرم بر متر مکعب) کم میشود . مثلا جرم حجمی استاندارد در دمای ۲۱ درجه عبارت است از:

۴= ۱٫۵÷ ۶ ۶=۱۵-۲۱

۱۲۷۶= ۴-۱۲۸۰ ۴=۱× ۴

یعنی در دمای ۲۱ درجه سانتیگراد جرمی حجمی الکترولیت باید ۱۲۷۶ کیلوگرم بر متر مکعب (۱٫۲۷۶ گرم بر سانتی متر مکعب ) باشد.

اگر جرم حجمی را در یک دمای معین داشتیم باید آن را به دمای ۱۵ درجه برگردانیم سپس در مورد آن تصمیم بگیریم(برعکس روش بالا جمع میکنیم ). دانستن مقدار چگالی به ما کمک میکند که بفهمیم آن باتری به شارژ شدن نیازی دارد یا نه .

مثال: چگالی الکترولیت در دمای ۲۷ درجه ۱۲۱۰ کیلوگرم بر متر مکعب میباشد . آیا این باتری به شارژ نیاز دارد یا خیر؟

۸= ۱٫۵÷ ۱۲ ۱۲= ۱۵-۲۷

۱۲۱۸ = ۸ + ۱۲۱۰ ۸= ۱× ۸

با مقایسه عدد ۱۲۸۰ و ۱۲۱۸ و اختلاف این دو عدد متوجه میشویم باتری به شارژ نیاز دارد.

نکته : برای تشخیص شارژ بودن معمولا محدوده ای وجود دارد که طبق آن باید به شارژ بودن باتری نظر داد.

توجه : هیچگاه از آب لوله کشی برای تهیه الترولیت استفاده نکنید. آب مورد استفاده باید آب خالص ( آب مقطر ) باشد میتوان این آب را ار لوازم یدکی ها در بطری ها آماده تهیه کرد یا از آب جوشیده و سپس خنک شده استفاده نمود ؛ یا اینکه برفک یخچال را آب کرده از آن استفاده کنیم.

نکته بسیار مهم :هنگام تهیه الکترولیت ابتدا آب را در یک ظرف پلاستیکی (لگن) ریخته سپس به آرامی اسید را به آن اضافه کنید . حتی بهتر است یک سطح شیبدار پلاستیکی تهیه کرده و اسید را از بالا روی آن بریزیم تا به آرامی وارد لگن آب شود. این کار به دلیل انجام واکنش شدید بین آب و اسید سولفوریک و گرما زا بودن این واکنش میباشد . در صورت اضافه شدن سریع اسید به آب دمای محلول به شدت بالا رفته به حد جوش میرسد و محلول به اطراف میباشد.

سطح الکترولیت در هر خانه باتری باید حد معینی باشد که اگر بیشتر از آن و احتمال ریختن آن در شتابهای ناگهانی یا ترمزهای شدید وجود دارد و اگر کمتر از حد معین باشد قسمتی از صفحه باتری در معرض هوا قرارگرفته به به مرور خراب میشوند.

تخصصی خودرو - تاپ کار فور...
ما را در سایت تخصصی خودرو - تاپ کار فور دنبال می کنید

برچسب : الکترولیت, نویسنده : امیر علوی topcarfor بازدید : 263 تاريخ : چهارشنبه 19 مهر 1396 ساعت: 4:00

خبرنامه